divendres, 10 de gener del 2014

EL NEOLÍTIC A XINA (MÚSICA I ALCOHOL)



            La flauta al museu d´Henan


            La cervesa de fa 9000 anys "Embotellada"

        L`escriptura a la closca de tortuga al museu provincial d´Henan







Entre el 1986-87 les excavacions al jaciment neolític de Jiahu situat a la provincia d¨Henan al nord de Xina es van trovar sis flautes d`os i fragment de 30 persones.
Les flautes estaban fetes per ossos d`ales de la grua vermella coronada, amb una datació d`uns 9000
anys .  Va revelar que els set forats que contenen una tonalitat molt semblant a l`escala de vuit notes  "do, re, mi ,fa, aixì la, si,do" o sigui que reproduia música i no notes individuals.

Al mateix temps s´ha vist que el jaciment de Jihau  havia rastres de fermentació de  begudes alcoholiques fetes d`arrós, mel i fruita, (suc de raim)  segons estudis de l`arqueo-quimíc Patrick McGowern del museu de cerámica de Pennsylvania
                                                                                                                                                          També es important el jaciment de Jiahu perque el 2k03 es va trobar una escriptura primarenca en una closca d`una tortuga per tenir símbols tallats en ells (Jiahu Script).Estaven en tombes humanes que daten de 8600-8500 anys .


El jaciment de Jiahu que es trova a la part central de la vall del riu groc va ser descobert per Zhu Zhi el director del museu de Wuyang i va ser hábitat entre 9000 i 7700 anys.
Fins ara només el 5% del lloc ha  excavat descobrint 45 fundacions de casa , 370 cellers de casa, nou forns de cerámica i i milers d´artefectes d´ós , cerámica , pedres i altres estructures.
Les excavacions están ajudant a veure com eran les primeres estructures de la societat xinesa.



http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/12/2013/9000-year-old-music-alcohol-powerful-mix






























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada