dilluns, 6 de gener del 2014

L`ESTRELLA DE BETLEM

 






             "L`estrella de Betlem" el 7 abans de Crist al cel de Jerusalem




Segons la tradició cristiana va haver-hi una estrella que va guía als reis mags a Betlem on havia nascut Jesús. Els propis mags eran tres erudits, mags , savis que estudiavan els planetes, des de fa segles els astronoms han volgut saber quin era aquest astre,

Una de les teories més extenses es que va ser una triple conjunció entre Júpiter i Saturn amb dos planetes s`acosten tres vegades al cel en un periòde curt de temps , això passa quan hi ha una alienació entre el Sol. la Terra, Júpiter o Saturn i una vegada que els planetes alienar les seves orbites Júpiter i Saturn aparexerian canvian de direcció, això passa cada 900 anys.
Això va passar al 7 abans Crist (No cal oblidar que la data del naixement de Jesús segurament es anterior a l`any 0 per culpa de l`error del càlcul de Dionis L`Exiguo) Però els estudis moderns afirman que els planetes no es van acostar prou , per impresionar als astronoms.

Recentment l`astronom Michael R Molnar afirmava que era una ocultació de Júpiter després de la Lluna el 6 abans Crist en Àries com l`estrella de Betlem . Però aquest esdiveniment va passar molt a prop del Sol i hauria estat difícil de veure inclús amb un telescopi petit, o que els Reis Mags ho sabessin amb complicats càlculs una cosa poc probable.


Una altra teoría podía ser la d`un cometa ja que aquestes són gran boles de neu brutes quan s`acosta el Sol es fon , el vent solar bufa aquest material cap a l`espai per això es veu la cua sortir del cometa.
Els astronoms xinesos al 5 abans Crist van veure un cometa a la constel.lació de Piscis.
Els partidaris d`aquesta teoría afirman que al Sur de Jerusalem (on està Betlem ) amb el cap a la vora de l`horitzò i la cua cap avall.

La teoría darrera que s`uneix amb l`anterior es que va ser una nova i no una cometa  la que va ser identificada al any 5 abans  de Crist per astròlegs xinesos i coreans.L`obstacle aquesta explicació es que no hi ha rastres o petjades de la nova en la constel.lació on va ser observada

Entre el 3 i el 2 abans de Crist va haver.hi una sèrie de set conjucions entre elles tres entre Régulo i Júpiter i així com conjuncions més properes entre Júpiter i Venús el 17 de juny del 2 abans de Crist
Urá va ser visible algunes vegades però degut al seu moviment lent no va ser reconegut com planeta.

Segons Mark Kidger de l`Institut d`Astrofisica de Canàries l`unió d`aconteixements astronòmics
(La triple conjució planetaria al 7 abans de Crist en la constel.lació de Peixos, més l`ocultació de Júpiter després de la Lluna prop del Sol) hagin alertat al Reis Mags sobre la gestació d`un esdeveniment important a la Judea passant a ser la Nova el señal definitiu del naixement d`un gran rei segons les seves interpretacions.



http://ca.wikipedia.org/wiki/Estrella_de_Betlem

http://es.wikipedia.org/wiki/Estrella_de_Belen

http://fr.wikipedia.org/wiki/Étoile_de_Bethléem

http://en.wikipedia.org/wiki/Star_of_Bethlehem

http://astronomy-links.net/StarofBethlehem.html



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada