divendres, 24 de gener del 2014

GRAN MOSAIC BIZANTI A ISRAEL¡¡
















                                        Aluma (Israel) el lloc de la troballa del mosaic





S´ha trobat un mosaic bizanti amb inscripcions gregues de fa  1500 anys ,les ruïnes van ser descobertes al sud d`Israel en un projecte de construcció a Aluma a uns 50 Km o 30 Milles al sud de Tel-Aviv .

Les restes del temple tenien 22 metres de llarg i 12 metres  d`amplada , (72 x39 feet) havia cinc inscripcions al seu interior. La nau central del temple conserva un mosaic en al qual les imatges de pàmpols conformen quaranta medallons pintats amb els més variats dibuixos: zebres, lleopards, tortugues i altres animals com aus, figures geomètriques, i botàniques adornen la plataforma.
Dins d`aquests tres medallons han estat trobades unes inscripcions en grec que honren els suposats liders d´aquesta esgésia i liders locals Demetrios i Heracles.
Els mosaics s´estenen fins a les sales limítrofes de la nau central on poden ser contemplats altres simbols crsitians. Materials d`ús quotidià localitzats com olles, bols o llums d`oli i un taller de cerámica per fer àmfores revelen la riqueza de la cultura local.

Els arquèolegs de l´Autoritat d`Antiguitats d`Israel pensan que l`església servia per culte cristia de les comunitats veïnes i que van ser aprt d`un assentament bizanti al costat de la carretera entre Ashquelon a l`Oest i Jerusalem a l`Est , moltes d`aquestes persones treballaven en la producció de vi i en la seva exportació a través de la costa d`Israel a llarg de la costa del Mediterrani.





http://www.livescience.com/42761-ancient-church-mosaics-uncovered-israel.html

http://www.diaridegirona.cat/cultura/2014/01/23/descoberta-esglesia-restes-dun-assentament/653101.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada