dilluns, 13 de gener del 2014

DESCOBRIMENTS DE TOMBES DE L`ANTIC EGIPTE¡¡



                      El funcionari està al centre i al seu costat la seva dona

        La tomba de Khonseumheb descoberta per la universitat de Waseda (Tokyo)





Un grup d`arquèologs de la universitat de Waseda (Tokyo) sota la direcció del profesor Jiro Kondo .
La tomba està molt ´bé decorada en un bon estat de conservació probablement del periode Rammeesida per raons estílistiques, concretament del 1298 al 1069 abans de Crist)
El propietari de la tomba es Khonsuemheb (xnsw-m-Hb) que era el cap del taller de Mut, així com el principal fabricanr de cervesa dl temple de Mut . La seva esposa és Mutemheb "La cantant de Mut".
La seva filla es diu Isetkha que és també la cantant de Mut.

El descobriment va ser realitzat mentres que l`equip japonés va aclarar l`explanada de la tomba d´Userhat supervisor de departament privat del Rei.
La tomba té un pla en forma de T , la major part de les parets i els sostres de la sala transversal están decorades. A la paret lateral de la paret nord de la part nord , l`amo de la tomba Khonsuemheb , la seva esposa Mutenheb i la seva filla Isetkha es representan com estàtues.

En la sala transversal l`escena que representa la processó funerària per el sepeli de Khonsuemheb que inclou la mómia de Khonsuemheb pel seu fill coronada una pirámla barca solar ide a la part superior.
Al centre del sostre es la barca solar , el texte de l´himne del déu del Sol i dues figures de Khonsuemheb fent adoració



http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/01/2014/chief-brewer-temple-muts-tomb-discovered


http://www.waseda.jp/top/index-e.html






                                                                             Nabta Playa



Un cementari trobat que conte restes de docenes de nens i lactans de l`època del neolític s´ han descobert al sud d`Egipte aun 140 Km a l`oest d´Abu Simbel  per un equip polonés dirigit per el profesor J. Kabacinski de l`institut d`arqueología i Etnología de Poznan. Fins ara no s´habien trobat restes humanes de nens nadons i fetus.

A vegades el nado s`enterrava al costat de la mare morta durant el part en un cas una noia de 14 anys,
No havia una estructura formalitzada, la majoria eran aixovars modestos , contenien trossos d`ocre vermellós segurament part de les seves creencies.Al costat d`aquest cementari havia un d´adults que s`estudiarà mes tard .Aquest estudi també ha presentat arguments a favor d`una estreta relació entre la población de Nabta Playa i el desenvolupament de la civilització egipcia al llarg del nil Occidental.





http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/01/2014/unique-neolithic-child-cemetery-found-in-egypt






















     La càmera del sarcòfag de quarsita del faraó Sobekhotep pesa 60 tones que va ser aprofitat per
     el faraó Senebkay


          Objectes trobats a la tomba de Sobekhotep ara del faraó Senebkay







                                        L`Esquelet del faraó Senebkay







Els arqueòlegs de la universitat de Pennsylvania dirigits per Josef Wegner han descobert la tomba del faraó Sobekhotep I de la dinastía XIII de fa uns 3800 anys durant el segon periode intermedi, a Abidos a sud de l`Alt Egipte .Es va decobrir una estela amb inscripcions de cartutxos del rei i mostrant-li entronitzat Va governar Egipte durant quatre anys i mig el periode més llarg d`aquella época
                                                        

Un faraó posterior a Sobekhotep podien utilizar materials d´aquesta tomba per fer-se la seva.
Els  arqueòlegs de la universitat de Pennsylvania han trobat la que potser la tomba del faraó Senebkay que va viure a Abydos entre el 1650 i el 1600 .
Encara que l`estela funeraria digués que era de Sebekhotep , va ser el faraó d`una dinastía perduda d`Abydos, la cámara funeraria estava pintada amb les deessee , Nut, Neftis i Selket .
El reconeixemnt del nom del faraó ha estar posible per els textos que l`acompanyan on diu
"Rei de l`alt i baix Egipte".
També s´han trobat els gerros canopis que servían per guardar els pulmons , el fetge, i l`estòmac i els instestins, al mateix temps havia objectes d`or, una mascara funeraria , el faraó devia medir una 1, 75 cm i tindria uns 45 anys.


http://www.timeslive.co.za/scitech/2014/01/06/us-diggers-identify-tomb-of-pharoah-sobekhotep-i

http://www.ancient-origins.net/news-history-archaeology/new-pharaoh-discovered-egypt-introducing-king-seneb-kay-001224

http://en.wikipedia.org/wiki/Seneb_Kay

http://en.wikipedia.org/wiki/Sobekhotep_I

http://www.upenn.edu


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada