dimecres, 1 de gener del 2014

TITÀ: EL SATÈL.LIT "LIQUID" DE SATURN

              Tità en una versió colorida de la Nasa, Tità es l ´únic món del sistema solar que té en la seva superficie líquid estable (Kraken Mare) , principalment Metà i Età


       Ligeia Mare és més gran que el llac Superior



           

    L`any 2005 la sonda Huygens va arribar a Tità







Els llacs i mars de la lluna de Saturn Tità té grans quantitats d´hidrocarburs líquids 40 vegades més dels que es troben en les reserves de petroli de la Terra, amb noves observacions de la nau Cassini.

Tità es una 1,5 vegades més gran que la Lluna de la Terra alberga 9000 Km3 o 2000 milles 3, de meà líquid i età en la seva superficie gelada . Els hidracarburs están gairebè tots en el pol nord amb una extensió de 1, 6 milions de Km2 o 600000 milles 2.

La troballa indica que hi ha alguna cosa favorable en la geología que restringeix més líquid per l`hemisferi nord de Tità . El principal sospitós es l`extensió regional de l`escorça de la  Lluna, un procés que a la Terra creant lìnies de factura amb depressions i serralades paral.les entre si.

El dia 1 de gener del 2014 s´enlaira el Titan 97 que sobrevolarà l`equador de Titan per fer una cartografiar-lo en infraroig.



http://www.livescience.com/42114-saturn-moon-titan-hydrocarbon-lakes.html

http://ca.wikipedia.org/wiki/Kraken_Mare

http://en.wikipedia.org/wiki/Kraken_Mare

http://fr.wikipedia.org/wiki/Kraken_Mare

http://saturn.jpl.nasa.gov/mission/flybys/titan20140101/

http://en.wikipedia.org/wiki/Cassini-Huygens




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada