dimecres, 22 de gener del 2014

EL SISTEMA EXOPLANETARI FOMALHAUT

           A l`esquerra el planeta Fomalhaut C amb el seus centres de cometes i a la dreta l`estrella   Fomalhault A amb el seu cinturó de cometes.


             Fomalhaut C al voltant de la seva estrella


             Fomalhaut vista del Telescopi Hubble

 



 





Un grup d´astronoms internacionals gràcies l` observatori especial Herschel que ha descobert un sistema de cometes en el planeta Fomalhault C del sistema planetari de Fomalhault a la constel.lació de Piscis Austrinus Fomalhault es una de les estrelles més brillanrs del firmament es de clase A el nostre Sol es de clase G. Les dues estrelles están a una distancia molt llunyana una de l`altra a 2,5 millions d´anys llu, segons l`autor de l`estudi Grant Kennedy astronom de la universitat de Cambridge es una de les distàncies més grans que es coneixen .

El descobrimet d`aquests cometes  es important perque pot explicar l`elipse sinò perque aquesta brillantor pot ser perque haguessin xocar abans, alliberant gran quantitat de pols i gel. L`aparent ausencia de cinturons de cometes al voltant de Fomalhaut B seguiex sent un misteri. El nom de Fomalhaut prove de l`arab i vol dir boca de balena., aquesta estrella comporada amb el Sol  té una massa 2,3 vegades superior i un diamatre 1,7 vegades superior.





http://www.sciencedaily.com/releases/2013/12/131218095839.htm


http://ca.wikipedia.org/wiki/Fomalhaut

http://es.wikipedia.org/wiki/Fomalhaut

http://en.wikipedia.org/wiki/Fomalhaut

http://fr.wikipedia.org/wiki/Fomalhaut





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada