dilluns, 26 de novembre del 2012

90 YEARS TUTANKAMON (1 PART)












              Howard Carter , Lord Carnavon i la seva filla






                                                Husein Andel Rasul (El nen que va trobar les escales de la tomba l`any 1925







                   Tutankamon i la seva germana







Al 1327-25 a.c un noi d´uns divuit anys va morir a Menfis? era el faraó Tutankamon que va reinar durant deu anys era fill d´Akenaton i germa del faraó Semenkare.
Va morir segurament per una ferida a la cama provocada per un accident, a millor en un carro caçant , a més a més estava afectat per la malaria celebral , i també per altres malaties com la de Kholer , en què es trenquen els òssos per manca de irragació sanguinia,  que això li provocava coixera.Tots aquests a problemes eran deguts a l`incests de les families reals egipcies.

La seva sobtada mort va fer que l`enterresin en un lloc relativament petit , ja que el seu mausoleo no estava encara preparat,això encara va fer més difícil la seva troballa.Segurament el futur faraó Ay va oferir la seva tomba a mig construir , encara que després es va apropiar la KV23

La pregunta es d´on va treure la pista de l`esxistència d´aquest faraó desconegut?
Que li proporcionava aquesta fe en aquesta troballa?
L`any 1905 l`arqueòleg Theodere Davis va trobar en un pou un vas amb el nom de Tutankamon
El dia 4 de novembre de 1922  va trobar la tomba i el 26 de novembre va veure per primera vegada    l´avantcambre avui fa 90 anys l`arqueòleg anglès Howard Carter amb el finançament de l`excavació per part de Lord Carnavon va trobar la tomba de Tutankamon ,  coneguda com KV62.

A la pregunta de Lord Carnavon de que veia quan Howard Carter va trencar el troç de paret , ell va respondra una de les cites més famoses de l`arqueologia Wondeful Things (Coses Maravelloses)
Al estar a sota dels habitatges dels antics treballadors la va salva dels saqueadors i també per ser de redüida dimensió. Cal dir que si va ser violada , sobretot la cambra del tresor on els encarregats de la necròpolis van restituir una part del robatori i la van  torna a segellar.






http://en.wikipedia.org/wiki/Tutankhamun

http://ca.wikipedia.org/wiki/Tutankhamon

http://es.wikipedia.org/wiki/Tutankamon

http://en.wikipedia.org/wiki/Howard_Carter










                          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada