dilluns, 12 de novembre del 2012

ELS COLORS DE VAN GOGH





                                               Autoretrat 1889


                                                   Vincent Van Gogh (1853-1891)


Els quimics han descobert un efecte químic mai vist en Van Gogh flors en un gerro blau en un groc molt viu.Sembla una capa de vernís per protegir afegir més tard la feina es de fet un groc a un color gris-taronga.
Els estudis d`alta intensitat en raigs X dscrits en quimica anàlitica van trobar compostos anomenats oxalats van ser els responsables.Pero els atoms de la pintura original tambe es troba al vernís que per tant es poden deixar el seu lloc.No es la primera vegada que els grocs brillants de Van Gogh han estat examinats amb raigs X.S`utilitzat dos acceleradors l`ESRF a França, i el DESY d`Alemania.Aquí es on l`equip es va sorprendre en trobar un compost anomenat oxalat de cadmi com la causa de la pal.lidesa gris-taronga.
Els oxalats es troban en pintures molt antigues i en associacio en diferents pigments .Aquesta es la primera vegada que el cadmi s´ha vist per formar oxolats dins del vernís -una mesura de protecció que s´ha afegit molt mes tard. L`equip liderat per el doctor Janseens de la universitat d`Anvers va dir que a Van Gogh no l´hi agradava envernissar els seus quadres.
La reacció quimica determinada pot estar posant el groc d`altres treballs de Van Gogh poden estar en risc, pero això no passa en tot el tipus de vernís .Segons Hendricks el director del museu de conservació del museu Van Gogh no creu que sigui un problema.



http://www.archaeologica.org/NewsPage.htm    16 setembre

http://ca.wikipedia.org/wiki/Vincent_van_Gogh

http://es.wikipedia.org/wiki/Vincent_van_Gogh

http://en.wikipedia.org/wiki/Vincent_van_Gogh

http://fr.wikipedia.org/wiki/Vincent_van_Gogh

http://nl.wikipedia.org/wiki/Vincent_van_Gogh

http://de.wikipedia.org/wiki/Vincent_van_Gogh

http://it.wikipedia.org/wiki/Vincent_van_Gogh

http://pt.wikipedia.org/wiki/Vincent_van_Gogh

http://pl.wikipedia.org/wiki/Vincent_van_Gogh





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada