divendres, 2 de novembre del 2012

L`HURACÀ SANDY

 
 
 

New York

  
Zones evacuades de New York

 
New Jersey
 
 
North Caroline
 
 
Bahamas
 
Santiago de Cuba

                                                                       Haiti

                                                                       Jamaica
                                                  






Un huraca no és més que una borrasca, un centre de baizes pressions però molt profund que pot produit fortes pluges i vents molt forts.A banda d´això el descens tan fort de la pressió atnosfèrica  pot generar baixades i pujades del nivell de mar i per tant inundar les zones més baixes .Sandy es un huracà categoria 1 en contraposició al Katrina que va ser categoria 5.
Dit això hi ha diferents motius per fer aquest huracà molt perillós , tot que la costa Est dels Estats Units es trova enmig del gir de les borra sques tropicals que fan cap a l`Atlàntic Nord, no es gens habitual que un huracà arribi a una latitud de 40 N es calcula que arriba cada 20 anys .
Normalment en anant perdent contacte amb les aigües tropicals més càlides, aquest tipus de pertorbacions van perdent força , aquest no és el cas del Sandy.
Els mitjans de comunicació les han batejat com la "Tormenta perfecta" o Frankestorm ja que hi ha la coincidència d`una irrupció d`aire àrtic també molt atipic al mes d´octubre.En total unes 146 vitimes mortals i 21 desapareguts.



http://en.wikipedia.org/wiki/Hurricane_Sandy

http://es.wikipedia.org/wiki/Huracán_Sandy_(2012)

http://fr.wikipedia.org/wiki/Ouragan_Sandy

http://ca.wikipedia.org/wiki/Huracà_Sandy










 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada