divendres, 9 de novembre del 2012

ELS PALAUS MINOICS DE CRETA

 


                 El Palau de Cnossos i reconstrucció virtual S.XVII B.C

                    El palau de Malia
                  

                 El temple d`Anesmopilia 




La singularitat i complexitat d`aquests palaus planteja sobre el seu proposit i el perque del seu esforç en la seva construccio.Potser un dels papers mes relevants van ser els palaus construïts per la realesa.
l`us de pedres precioses , les grans escalinates i el nivell es molt gran en la despesa.
El palau de Cnossos tenia una ala a l`oest , aquesta zona tenia 18 megatzems que contenien un pas fi i estret amb parets gruixudes , pavimentades i revestides de guix sense finestres, això ha fet que hagués fred i lliure de plagues.Dins d`aquestes magatzems anomenats Pithoi grans contenidors que contenien
550 litres cada un que indica un gran excedent molt gran de bens per la població.
També havia alguns Pithoi que contenien bens de luxe incloent eines i articles comercialitzats , els altres eran de guix folrat es creu que havia oli o vi , cereals o safra o coriandre.

Un dels temes més polemics es si els palaus van actuar com un lloc a nivell internacional a mesura que s´avançaven en le palau nou .Ullars d´ivori , fusta de liban o aus d`avestruç han estat localitzat en el palau i podien ser per comerç internacional , però no hi ha registres administratius de comerç inernacional que si estan presents no s`han trobat.
El nivell de cultura material en forma de figuretes o ceràmica i il.lustracions són testimoni del comportament simbòlic o social dins dels palaus minoics .En tot el palu hi ha evidències de les reunions socials de les representacions artistiques de les festes , ball o religió.
Una altre prova del comportament ritual del palau son les tabletes i altars  que s´han trobat els murs del palau , les tabletes que es van trobar a la sal del tro registran les deitats que es feia l`ofrena.
També s´han trobat a la part oest criptes , al mateix temps el palau va servir com tribuna per veure els joves llancant-se contra els braus, això vol dir que els palaus tenien diversos propòsits.


Aquest estudi es d`Ashleigh Murszewski

http://www.heritagedaily.com/2012/10/the-archaeological-examination-of-palatial-crete/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada