dimarts, 13 de novembre del 2012

UNA NOVA SUPERTERRA HD40307?

 
 
 

 


Un equip d`astrònoms  ha trobat un nova superterra que es com s`anomena als planetes semblants al nostre planeta , la distància es a 42 anys llum , aquest estudi està a la revista "Astronomy&Astrophysics" . L`exoplaneta (Un planeta fora del nostre sistema solar) situat en una zona habitable ni massa freda ni massa calenta , en què podia haver aigua i una atmosfera estable.
part d`un sistema de sis mons que gira al voltant de l`estrella HD 40307.
La seva masa es superior set vegades a la Terra i el més probable que giri sobre el seu eix mentres orbita sobre la seva estrella de manera que podia tenir un cicle diurn i nocturn com el nostre planeta.
Els astronoms creien que aquest sistema només tenia tres planetes però gràcies a les noves tecniques més precises com l`espectrògraf HARPS de l`observatori austral europeo (ESO) de la Silla (Xile) .
Segons l`estudi , els autors principals que son Guillem-Anglada Escudè de la universitat de Göttingen (Alemanya) i Mikko Toumi de la universitat de Hertfordshire (Anglaterra) el més interessant dels tres planetes es el que es troba més lluny de la seva estrella es com la distància de la Terra al Sol.
Segons Anglada-Escudè el planeta HD 40307 es una estrella perfectament tranquil.la de manera no hi ha motiu que aquest planeta tingui un clima igual a la Terra.




http://en.wikipedia.org/wiki/Extrasolar_Planet

http://ca.wikipedia.org/wiki/Planeta_extrasolar

http://es.wikipedia.org/wiki/Planeta_extrasolar




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada