dimecres, 14 de novembre del 2012

NEANDERTHALS I HOMO SAPIENS


                         Homo Sapiems (a dalt )  i Neanderthals (abaix)





 

Per descobrir perque els neanderthals són els mes estrets relacionats amb la gent fora d`Àfrica els científics de Harvard i del institut Max Plank han estimat la data en què els neanderthals i els europeus moderns tenien avantpassats moders .
La investigació publicada a la revista Plos Genetic prporciona un contexte historic per l`encreuament .Suggereix que es va produir quan els humans moderns porten les tecnologies del Paleolític superior trobant neanderthals a mesura que s´espandian fora d`Àfrica.
El genoma neanderthal estidiat el 2010 va observa que a la resta del mon  hi ha més component neanderthal que a la mateixa Àfrica. Un escenari que podia explicar aquesta observació es que l`home modern es barreja amb els neanderthals que van sortir de l`Àfrica .
Una alternativa més complexa es que les poblacions ancestrals entre els neandrethals i elshomes moderns es van dividir entre les dos durant centenars de mils d`anys i aquelles que estaven mes  a la vora dels  neanderthals es la que van sortir de l`Àfrica.

El Dr Skiram Sankararaman i els seus companys van mesurar les longituds de fragments d`ADN en els genomes dels europeos que són semblants als neanderthals .Atès que la recombinació entre els cromosomes quan els ovules i els espermatozoides es formen redueix la mida de les peces d`aquest tipus en cada generació, les peces relacionades amb el neanderthal serà menor com temps ha passat en els genomes de les persones d`avui en dia.
L`estimacio de l`equip es que els neanderthals i els homo sapiens van passar els gens emtre el 86000 i els 37000 els homes moderns van apareixer fora d`Àfrica, però potencialment abans que va començar propagar-se a travès d`EuroAsia. Això suggereix que els neanderthals (o familiars propers) van tenir fills amb els avantpassats directes dels actuals habitants d`altres continents.




http://www.heritagedaily.com/2012/10/dating-encounters-between-modern-humans-and-neandertals/




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada