dilluns, 19 de novembre del 2012

TRESORS D´EUROPA DE L`EST








          El tresor del neolitic a Serbia







                                             La directora de l`excavacio a Bulgaria Diana Gergova


                                                 El tresor traci a Bulgaria


Arqueolegs de la universitat de Tubingen esta treballant amb l`institut arqueologic serbi de Belgrad amb la troballa mes important del neolitic primer.
Els treballs de 8000 anys son joies i figuretes esta financiada per la fundacio Thyseen .El tresor esta compost per 80 figuretes fets de pedra, argila i ossos segons Raiko Krauss de la universitat de Tubingen ofereix una visio unica dels simbols dels primers agricultors i pastors a Europa.
Els objectes inclouen estilitzades figures femenines les parts del cos huma , aixi com els eixos en minatura i figures abstractes .S´ha prestat molta atencio a les figures femenines i rotundes de pedres d`aigua suavitzada  dona trets humans per mans humanes .Eran idols, amulets o simboles de fertilitat? El seu proposit era desconegut.Els objectes de pedra son principalment de serpentinita d`un cinturo ofiolita execucio d`alguns 40 Kilometres a l`oest del lloc .Els arqueoloegs han treçat un contorn d`un assentament neolitic primerenc al juny amb la distribucio de les troballes a la superficie com una guia .
Al mig van trobar un tresor en gran mesura inalterades , utilitzan metodes moderns de prospeccio geofisica que van ser capaços de portar parts enterrades .



S´ha trobat en un poble de Sveshtari a uns 400 Km (250m ) al nord-est de Sofia (Bulgaria) uns objectes de 2400 anys .La directora de l`excavacio Diana Gergova va dir que els objectes son joies d`or i aplicacions per adorns de cavall , una tiara amb adorns d elleons i animals fantastics , aixi com quatre pulseres i un anell.




http://www.pasthorionspr.com    6 novembre


http://www.archaeologica.com/NewsPage.htm    8 i 9 novembre
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada