dilluns, 5 de novembre del 2012

LA TERRA A ALFA CENTAURI ? /CRANCI 55 e



                    Cranci 55 e


                    El planeta extrasolar Cranci 55 e


                                             Velocitats radials


                                                   Cicle Magnètic


                                        Activitat de rotació

                   Sistema Estel.lar Alfa Centauri


El planeta Cranci  55 que està a la constel.lació del cranc a la nostra galaxia de la Via Lactea , es dues vegades mes gran que la Terra i orbita al voltant del seu Sol.
Cientifics de la universitat de Yale (Connecticut-USA) han descobert  que el planeta Cranci es rocos i esta compost de grafit i diamant , te una massa vuit vegades mes gran que la Terra, segons l`investigador de Yale Nikku Madhusudhan el planeta esta cobert de gràfit i diamant en comptes d`aigua i granit.
El planeta esta a 40 anys llum de la Terra i relativament a prop de manera que es veu simple a vista.
Òrbita tan ràpid que un any dura 18 dies enfrony dels 365 dies , a mes es molt calent ja que segons els investigadors la seva temperatura pot arribar als 2148 graos centigrats o 3898.4 Fahrenheit.
No es la primera vegada que es descobreix  de diamant però si es el primer que es troba orbitant una estrella similar al Sol . El planeta va ser observat per primera vegada i les investigadors han vist que no hi ha aigua . Els investigadors apunten que el planeta està compost de carboni (Com el granit i el diamant ) ferró, carbur de silici i possiblement alguns silicats , a més a més hi ha una tercera part del planeta equivalent a tres vegades la massa de la Terra podria ser diamant , aquest descubriment significa qu ja no es pot assumir que els planetes distants rocosos tenen components quimics , interiors, ambients o biologies similars als de la Terra . L`ha estat publicat a la revista "Astrophysical Journal Letters".



El telescopi de l`observatori del sud situat a la localitat xilena de La Silla ha detectat el planeta situat fora del sistema solar que es el més proper a la Terra .Aquest cos un exoplaneta gira al voltant d`un estrella similar al Sol i se situa a "nomes" 4 anys llum una distància considerada curta en termes astronòmics.
Segons l`equip portuguès que dirigeix Xavier Dumusque  descarta que sigui habitable ,( està situat al sistema binari d`Alfa Centauri ) tot i que esperen que aquest sistema estel.lar albergui nous planetes en que la vida sigui possible . L`estrella al voltant de la qual gira aquest exoplaneta , anomenada Alfa Centauri B , es una nana taronga una mica més vella que el Sol i amb una activitat estel.lar similar .
L`exoplaneta esta tan a prop de Alfa Centauri B que la seva temperatura mitjana seria d`uns 1227 º graus massa alta perque contingui aigua liquida .La superficie estaria recoberta de materials desfets per la calor , similar a la lava . Els científics no consideren que aquest exoplaneta sigui bessó de la Terra per les poques probabilitats que hi ha de trobar d`aigua liquida.
El planeta te un periode orbital de 3, 236 dies i es tracta de 0.04 unitats astronòmiques de l`estrella (una unitat astronòmica es la distància Terra-Sol)
Els investigadors creuen que aquest exoplaneta podria estar acompanyat per uns sis planetes , alguns dels quals poden ser habitables, des de 1995 s´han trobat centenars d´exoplanetes però cap habitable .Aquest estudi s´ha publicat a la revista Nature el 16 d´Octubre




http://ca.wikipedia.org/wiki/Planeta_extrasolar

http://es.wikipedia.org/wiki/Planeta_extrasolar

http://en.wikipedia.org/wiki/Extrasolar_planet








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada