dijous, 1 de maig del 2014

ARCHAEOLOGY IN LUXOR

           Restes de les momies trobades a Luxor




      Fragment de jarres amb inscripcions heretiques


                                                    KV 40




Arqueòlegs suïssos han descobert a la zona de Luxor , al sud d`Egipte una gran tomba (KV40) amb les restes d`unes 50 mòmies que datarien de l`imperi nou (1539-1050 abans de Crist), segons ha afirmat aquest dimarts en un comunicat el ministre egipci d`antiguitats Mohammad Ibrahim.
El mausuleo va ser trobat per un equp de la universitat de Basilea. Entre les mòmies n´hi algunes membres de la familia real pertanyents als faraons Tuthmosis IV i Amenofis III, de la dinastía XVIII,
(1569-1315 abans de Crist).

Ibrahim ha destacat que la inspecció preliminar dels gravats jeroglifics en els atuells trobades dins la tomba revelen qie hi ha 30 difunts , entre elles diversos princeses, , els noms surten per primera vegada . Entre aquestes ultimes "Ta Um Wag As" i "Nefronebu" , i diverses dones estrangeres.
Els vestigis dels sarcòfegs de fusta i les mascares indiquen que la tomba va ser usada després de la realesa va ser usada per membres de la familia dels sacerdots, també havien figures de nens nounats embalsamats, també el lloc va ser saquejat en diversos èpoques passades.



http://www.livescience.com/45186-mummies-unearthed-egypts-valley-of-the-kings.html

http://luxortimesmagazine.blogspot.com









               Casa d´Howard Carter al Vall dels Reis




Avui s`inaugura una replica de la tomba de Tut-Ank- Amon al costat de la casa- museu de Howard Carter , a la vall dels Reis al final de l`any 2015 s`instalarà al GEM (Gran Egyptian Museum) es obra de l`estudi Factum Arte de Madrid, al capdavant del projecte està l`artista britànic Adam Lowe. Fa cinc anys van grabar en 3D la cámara funerària amb el sarcòfeg a l`interior , les parers són de poliester amb cameres de vidre.


http://www.factum-arte.com

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-27201300

http://www.luxortimesmagazine.blogspot.com/2014/03/minister-of-antiquities-decides-to-move.html























                                           La princesa Iset


Científics europeos i egipcis han trobat una estàtua de la princesa Iset filla del rei Amenhotep III (1390-1353 abans de Crist) , avi de Tut-Ank-Amon i governant d`Egipte
Es tracta de la primera representació de la princesa en solitari , ja que sempre se les representava amb els seus germans. L`estàtua mesura 1.7 metres d`alçada i es una part d`una altra peça més gran de 14 metres , al seu peu hi ha el nom d`Iset , encara que el seu rostre ha quedat erosionat.


http://www.archaeology.org/news/1884-140307-egiypt-statue-iset

http://en.wikipedia.org/wiki/Iset_(daugther_of_Amenhotep_III)









         El cap d`una altra estàtua d`Amenefois III


           Els dos colossos d`Amenofis III (Memmon)





Fins ara es coneixien dos estatues gegants d´Amenofis III (Els colossos de Memmon) ara hi hauran quatre , segons l`arqueòlega Hourig Sourozian que dirigiex el projecte , les estatùes havien estat tencat en trossos ,disperses en camps , terrètremols, i danys causats per l`aigua de reg i el salnitre o actes de vandalisme . Una de les noves estàtùes pesa 250 kilos i 11´5 metres d`alçada , faltava la dobel corona del faraòi l´original feia 13,5 metres d`alt i 450 tones.

Al costat de la cama dreta hi ha una representació de l`esposa d`Amonhotep III (Tiye) , l`estàtua d ela reina mare Mutemwya a lamà Esquerra s´ha perdut.
El trò està decorat en cada costat amb escenes de l`época mostrant l`unificació de l`alt i baix Egipte.



http://www.dailymail.co.uk/travel/article-2587827/Travel-news-Archaeologist-unveil-two-new-pharaoh-Amenhotep-III-statues-Egypt.html


http://www.youtube.com/watch?v=_gLh5RoMjwg


http://www.sergijustrib.blogspot.com/2012/03//arqueologia-degipte.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada