dimarts, 20 de maig del 2014

JUPITER ´S RED STORM











Els ultims estudis del Telescopi Hubble han demostat que la taca vermella de Júpiter ha disminuit , concretament ara es de 16496 kilometres o 10250 milles  d`ample, es menys de la meitat de l`any 1800 . A finals del 1800 la tempesta era de 41038 km o 25500 milles

En un moment donat els científics van teoritzar que tres Terres cabien en ella , però ara només una Terra podía cabre en aquesta tempesta furiosa .

Els cientifícs no saben perquè passa això , les observacions del 2012 mostren que la tempesta es redueix es 933 kilometres o 580 Kilometres o es el que mateix la distancia de New York a Cincinatti.

Els investigadors d`Hubble afirmen que hi ha una possibilitat és que alguns tipus d`activitat desconeguda en l`atmosfera del planeta pot estar drenant l`energía i el debilatament de la tempesta que s`encongeixi.. Segons Amy Simon del centre de vols especial Goddard de la NASA, hi ha petits remolins que están aliment les tempestes i poden ser responsable pel canvi accelerat alterant la dinámica interna i l`energia de la taca vermella.

Hi haura el 22 de maig una conferència dels investigadors del Hubble .




http://www.livescience.com/45660-jupiter-great-red-spot-shrinking-video.html   (Vídeo) 22 maig





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada