dilluns, 12 de maig del 2014

SUN`S "BROTHER" (HD 162826)














Els científics de la universitat d´Austin (Texas) dirigits per Ivan Ramírez han trobat el primer "germa"del Sol  HD 162826 - una estrella que és gairabé segur que va neixer del mateix gas de núvol i pols en qù va neixer el nostre Sol fa uns 4500 milions d`anys . Algunes estrelles van trencar les seves pròpies òrbites al voltant centre gàlactic portant-los a diferents llocs de la Via Lactea l`HD 162826 encara està a la vora.  Podem compendre com es va formar el  Sol i com el nostre sistema solar va ser apte per la vida.

A més a més hi ha la possibilitat petita però no xero que aquestes estrelles germanes petites poguin tenir planetes amb vida . En el seus primers dies del grup  naixement les col.lisons podein haver colpejat els trossos del cossos dels planetes i aquests fragments podien haver viatjat entre el sistemes solars i potser i fins i tot podien haver portat la vida a la Terra o bé els fragments de la Terra podien haver portat vida als planetes que orbiten "germans solars".


L`estrella HD162826 es un 15% més gran que el nostre Sol situada a 110 anys llum i està a la constel.lació d´Hércules . L`estrella no es visible a simple vista, però facilment es pot veure amb binoculars de baixa potencia a la vora de l´estrella luminosa Vega En total l`equip va estudiar 23 posibles candidats (només visibles des de l`hemisferi sud), amb el telescopi Harlan J .Smith de l`observatori McDonald (


El treball es publicarà el 1 de juny a la revista The Astrophysical Journal




http://www.sciencedaily.com/releases/2014/05/140510151703.htm


http://www.youtube.com/watch?v=7ISujTWuhAc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada