dimarts, 27 de maig del 2014

LOST MAYAN CITY (NOH KAH)





 
 
 
         Noh Kah està a Quintana Roo
 
 
 
 
 

Els arqueòlegs del Instituto Nacional de Arqueología i Historia ha descobert la ciutat de Noh Kah (Gran ciutat)  a l`estat de Quintana Roo ( Mèxic) té 36ha i sis grups arquitectònics.
D`aquesta ciutat s´ha fet un mapa, el lloc és del periode clàssic  primerenc (250-600) .


Noh Kah o El Paredón com es coneix pels habitans proprciona una gran informació sobre la influencia de la dinstia Khan en el que es avui el sud de Quintana Roo que va ser reconeguda per primera vegada en aquest lloc per la presencia del gilf  "Cap de serp" que suggereix que va ser la "seu" del govern al segle V abans de tranladar-se a Calakmul al segle VI, després de la derrota de Tikal el 562 per Calakmul va tenir un periode de prosperitat.

El mapeig de Noh Kah es pot veure com estava estructurada com els grups arquitectonics es van unir  a través de carreteres i l`infraestructura que permet el subministrament d`aigua es la part d`un projecte eb curs, aquestes dades faren millor la comprensió de l`evolució del periode clàssic primarenc al clàssic tardà. També seran ingressos per la gent local per el descobrimet del lloc.





http://www.excelsior.com.mx/nacional/2014/05/12/958877

http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/05/2014/lost-mayan-city-of-noh-kah-has.been-mapped


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada