dijous, 29 de maig del 2014

DOGGERLAND


             En groc alçada del Tsunami




      http://dav-world.weebly.com/doggerland.html


            Una possible Doggerland

             Eina del Mesolític (Pedra de foguera) trobada per un pescador holandés el 1988


            Eines trobades al Mar del Nord al Museu Nacional d`Antiguitats a Leiden (Holanda)














         L`altre teoría es l`explosió del llac Agassiz

















Doggerland era la terra que unia Gran Bretanya al continent a l`edat de gel fa 20000-10000 anys després de la fusió del gel tot es va convertir en aigua i Gran Bretanya es va convertir en una illa.
El mar llavors estava 120 metres (390ft) per sota del nivel actual

Segons els estudis recents del Patromoni Anglès i de l`adminitració Nacional Oceanica dels Estats Units i l`empresa d`estudis sismics PGS han traçat un país mesolitic de 45000Km2 com Holanda.


Segons un estudi recent el tsunami de cinc metres des de la costa de Noruega (Storegga)  fa 8200 anys va colpejar les costes d`Anglaterra i va inundar les terres baixas separant Gran Bretanya del     continent sent un cop dur a la población del mesolitíc, deixant fins al 5000 abans de Crist un illa  (Banc de Dogger) que finalment per la pujada del mar va quedar inundada. Una altra teoría es que potser també per l`explosió del llac Agassiz que va deixar anar aigua que va fer pujar el nivel del mar i inundes tota el Doggerland

El Doggerland era una zona d´aiguamolls , pantans, llacunes un lloc ideal per la caça , pesca i captura d`ocells, i el tsunami sobre Doggerland podía comperar-se al tsunami del Japó del 2011,segons el Doctor Jon Pijol de l`Imperial College aquest ha fet un estudi per ordinador per veure els efectes, per Bernhard Weninger de la universitat de Colonia el lloc ja havia estat deshabitat.

La investigacio ha estat enviada a la revista Oceà Modelitazció i ha estat presentat a l`Assemblea General de la Unió Europea de Geociències a Viena.






http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-27224243

http://www.heritagedaily.com/2014/05/doggerlands-lost-world-shows-melting-glaciers-have-drowned-lands-before-and-may-again/103341

http://en.wikipedia.org/wiki/Doggerland

http://en.wikipedia.org/wiki/Storegga_Slide

http://en.wikipedia.org/wiki/Lake_Agassiz



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada