dilluns, 19 de maig del 2014

EUROPA=AMÈRICA=ÀSIA 5



                                                        Molar de "Naia" que serveix per l`ADN





 
 
 
 
 



Un grup internacional d´investigadors i bussos de coves hab trobat a la cova sumamarina d´Hoyo Grande a Mèxic (Yucatán) les restes òssees de una famella adolescent (Naia) d ´uns 13000 anys que permet una millor comprensió de les primeres persones en l´Hemisferi Occidental i la seva relació aman les nadius americans contemporanis.

En un article publicat a la revista Science prrsenten els resultats d ela troballa gairebé completa d`un esquelet humà amb lr crani intecte i el seu ADN.
La datació ha estat feta per radiocarboni de manera directa i datació indirecta per urani-tori, analitant l`esmalt dental. Les análisis del mola del judici de l`esquelet trobat pertenyia  a un linatge derivat d`ÀSIA  i que només es produeix als Estats Units (halgroup D i subhalgrup D) .


S´ha trobat a 120 metres o 360 peus per sota del mar perque a l`última edat de gel el mar estava mes baix del que es ara. També s´han trobat restes de 60 animals , alguns d`ells com el mastodont de fa 40000 anys com tambe de tigres de dent de sable o d`ossos mandrosos extinguits fa 13000 anys.


Aquesta troballa és molt importany perque es la primera vegada que es trova in esquelet de fa més de 12000 anys , ja que els primer humans van anar des de la Terra de Beringia fa 26000-18000 anys i van baixar més avall fa 17000 anys.
Segons James Chatters el líder de l`estudi afirma que les diferencies entre el paleoamericans i els nadius americans són el resultat de l`evolució in situ en lloc de migaciosn separades de diferents teres d´Amèrica. També Pilar Luna la directora subaaquàtica de l`INAH "No nomes serveis pels saber els origens desl americans miderns, sinò denostra la importancia paleológica del Yucatán.

Els vestigis van ser estudiats "In situ" com diu com diu la conveccio de la Unesco del patrimoni cultural subaquàtic que Mèxic va subscriure, encara que les parts més impoetants de l`esquelet s´han portat perquè s`estudin.

El 2015 será presentada l`expedicio de l`Hoyo Negro a la revista National Geographic per televisió en la sèrie PBS "Nova" .

El fons addiconal del projecte ha estat realitat per moltes universitats , Institut Arqueolpgoc d`América, Institut Waltt, la universitat d`Austin, Nou Mèxic, Pennsylvania, Illinois, McMaster , Northwestern,Washington,




http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/05/2014/dna-links-palaeoamericans-and-modern-native-americans.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada