divendres, 16 de maig del 2014

LA COVA DE CHAUVET










             Cova de Chauvet








El 1994 es van descubrir la cova de Chaulet a Vallon-Pont d`arc a les gorges d`Ardeche entre les valls de Cevennes i Roine. La coba s`esten horizontalment per 500 metres , en total s`ha documentat 425 grups de pintures on están representats molt animals des de óssos de les cavernes , bisonts, rinoceronts, rens, cavalls, uros, lleons ..

Les imatges del vestubul són de color vermell, creats en ocre vermell, mentres que les imatges de la sala negra son fets amb carbó vegetal. Els dibuixos negres s`agrupen en dos fases principals , una pasta de carbó molt en aigua, per la mes recent i un pal de carbó sec per l`anterior .


La datació es un dilema segons els investigadors Jean Combeira i Guy Jove arriben a la conclusió que el lloc ha de ser examinat en el seu marc cultural i temàtic disn d`una regió més amplia.
Tot que Chauvet mostra un art paleolític més avançat de la tradició franco-cantábrica del 26000-18000 abans de Crist . Els investigadors sostenen que està molt lluny dels seus origens conegut en art de bloc de pedra i parets del refugi, la data seria per ells de l`Auroyincia al voltant del 31000 abans de Crist . Una altra data es que el ronoceront o ós de les cavernes van desapareixer el 29000 abans de Crist, també creuen que la primera  datació de radiocarboni va ser incorrecta.




http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/05/2014/new-battle-for.the-dating-of-chauvet-cave



http://fr.wikipedia.org/wiki/Grotte_Chauvet

http://es.wikipedia.org/wiki/Cueva_de_Chauvet

http://en.wikipedia.org/wiki/Chauvet_Cave


http://www.youtube.com/watch?v=RcAwlnhRn2g  Cave of Forgotten dreams (Werner Herzog)




 















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada