dissabte, 24 de maig del 2014

BIG CALIFORNIA EARTHQUAKE?



                                            Terratrèmols a California

                                          Terratrèmol de San Francisco , 1906

                                               Mapa del Servei Geològic dels Estats Units




Un estudi del Servei geològic dels Estats Units  preveu que hagi un gran terretrèmol a California sobre tot a l`àrea de San Francisco abans del 2032 en un 62% de possibilitats ,

Hi ha un nou estudi de cientifics que afrima que no será un gran terretrèmol com l`any 1906, (7,9) sinò grans terretrèmols seguits en diferents anys. Això es un cop a la teoría de que les falles segueixen comportaments de la mateixa manera cada vegada., segons va dir David Schwartz el principal autor de l`estudi.

Uns terretrèmols de magnitud de 6,7-6,9-7.1-7,4 en manera creixent quan encara s´està recuperant de l`altre terretrèmol anterior no seria una bona noticia.


L`àrea de la badia s´estén a través al límit de dos plaques tectòniques . La placa d´Amèrica del nord llisca al sud respecte a la placa del Pacífic al voltant de 5 centometes o 2 polsades a l`any..
Les plaques alliberant fricció i provoquen terretrèmols .
La major part de la tensió s´aulleja en la falla de San Andres però una zona de falles a 200 Km o 125 milles d`ample deixa fora la resta.
Els geoloegs pralen de treeretrèmols en cicles. La pressió de les plaques tectòniques s`acumula fins que els tancamenta de tensió i hi ha un gran terretrèmol . Les coses es calmen mentres que la pressió torna a generar continunt el cicle.

Aquest estudi será pubicat en el Butlleti de la societat sismòlogica d`Amèrica




http://www.livescience.com/45722-bay-area-earthquake-cluster-scenario.html

http://www.livescience.com/45728-the-next-big-california-earthquake-may-be-spread-out-over-years.html

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_earthquakes_in_California




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada