divendres, 9 de maig del 2014

LA TOMBA EGIPCIA DE L`ESCRIBA

              Utensilis de l`escriba

          Tomba de l`escriba


                                         El Tinter metàlic de l`escriba





                                          Jesucrist beneint?

             El professot  Josep Pedro de la Universitat de Bsrcelona









Un grup d`investigadors de la universitat de Barcelona i Montpellier han pogut trobar una possible imatge antiga de Jesucrist a l`antiga ciutat d´Oxirinc . La troballa ha tingut lloc durant l`excavació d`una estructura de pedra en les pintures dels primers cristians coptes.
Destaca la figura d`un home que estat interpretat com una figura primerenca de Jesucrist , un individu jove, amb cabells rinxolats i una túnica corta que alça la mà com si estigués fent una benidicció .

L`altra troballa de l`expidició ha estat la tomba d`un escriba enterrat amb les seves eines de treball :
un tinter metàl.lic que encara està ple de tinta i dos calàms per estrenar perque el dofunt escribis  a la vida eterna. Els investigadors creuen que tenia setze anys i que podría pertànyer a l`època romana copte . En aquesta época els enterrament no incluien aixovar funerari , això vol dir que la troballa es extraordinaria. També s´ha trobat una tomba d`un sacerdot que podía ser que treballes al temple proper d`Osireion dedicat al déu Osiris

El director d el`expidició Josep Padro de la univeristat de Barcelona . afrima que Oxirinc es famós per la troballa de pàpirs , però fins ara no s´havien trobat cap escriba amb les seves eines.
També s´ahn trobat mòmies de l`època romana , fins arribar a l`estructura subterrania s´han tret molta runa , finalment s`accedit a un recinte rectangular de prop de vuit metres de llarg i un fons de 3, 75 metres , encara no se sap si un altre temple.



http://www.lavanguardia.com/cultura/20140425/54406199179/egiptologos-catalanes-oxirrinco-escriba.html
                              (Video)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada