dijous, 8 de maig del 2014

EGYPTIAN PYRAMIDS WORKERS 2








                     Pintures de Djehutihotep


         Estudis de la universitat d`Amsterdam amb trineus amb sorra seca i mollada




Un dels misteris històrics més perdurables es com els egipcis podien haver mogut els blocs de pedra per fer les pirámides . Un estudi recent de la universitat d`Amsterdam ha pogut resoldre l`enigma.
Els egipcis transladaven grans blocs de pedra i estàtues a través d`una llosa llgada a una corda i que s`arrosegava com un trineu de fusta

Els operaris humitejaven la sorra , al tirar aigua , això feia reduir la mitad de la força per arrosegar els trineus amb les pedres, i només seria necessari la mitad d`obrers.
Es van construir trineus en miniatura i es veure que en sorra seca es que els grumulls s`acumularien devant dels artefectes , mentres que si es sorra amb aigua augmenta la seva rigidesa i els trineus llisquen amb més facilitat. Això si té que ser amb la justa mesura entre un 2% i un 5% del volum de la sorra.

Curiosament va ser una pintura que va donar aqiesta idea , concretament a la antiga tomba Djehutihotep que data al voltant del 1900 abans de Crist,representa 172 homes arrosegant un trineu, segons Daniel Bonn de la universitat d`Amsterdam al principi es pensava que era un acte propiement ceremonial. L`estudi pot servir per avui per veure com els materials granulars com el carbó , l`asfalt, i el formigo el que podía conduir a formes més eficients per el transport d´aquests transports.

L´estudi ha estat publicat a Physical Review Letters




http://www.livescience.com/45285-how-egyptians-moved-pyramid-stones.html

http://physics.aps.org/synopsis-for/10.1103/PhysRevLett.112.175502






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada