divendres, 23 de maig del 2014

NEW VOLCANO DISCOVERED IN HAWAII





            Lava del Ka`anea


Dimaond Head Volcano
 
 Volcà de Ko´olau a l`illa d`Oahu


             Illes Hawaii







Cientifics de la University Hawaii- Manoa., Laboratoire de les Ciències du Climat et Envorinment (França) i Monterey Bay Aquarium han descobert que l`illa d`Oahu a Hawaii està formada per tres volcans i no per dos Wa`anae i Ko´olau .

A l`extrem de la part occidental al llarg de 100 Km s´esten la serralada submarina del volcà de Ka`aena, es la regió que ara s´ha reconegut com la precursura de l`illa d´Hawaii i els flancs del Wa´anae i Ko`olau es van forma després .
                                                                                                                                                        
El Ka´anea va neixer fa uns 5 milons d`anys i va sorgir a l`oceà uns 3, 9 milions d`anys. Te uns 4000 metres o 2,5 milles d´alçada , emcara que només 3000 metres per sobre del nivel del amr

La universitat d´Hawaii va adquirir un vaixell Kilo Manoa equipat amb un sistema de cartografia d`alta resolució , Les noves dades van mostrar que Ka´aena tenia ina morfología inusual diferentes a l`extensió submarines de les esquerdes del volcans de la Terra.
Ka`anea tenia una historia llarga com volcà submari només incumplia la seva arribada de la superfície a l`oceà, molt tard en la seva historia.




http://www.hawaii.edu/news/2014/05/16/precursor-volcano-to-the-island-of-oahu-discovered/

http://www.sciencedaily.com/releases/2014/05/140516101951.htm

http://www.livescience.com/45680-new-hawaii-volcano-discovered-ka-ena.html



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada