dijous, 22 de maig del 2014

FIRES AND GREENLAND


           "Llac" a Groenlandia


        Incendi al Quebec al juliol 2013


            Incendi a Siberia el juliol 2012



     Juliol 2012 el 97% del gel es va fondre


              Kaitlin Keegan





Sense un impuls dels cendres dels focs d`Àsia o d`Amèrica , les temperatures càlides de l`estiu no podrien haver fos gairebé tota la superficie del gel de Groenlandia del 2012, segons un nou estudi.

El sutge també anomenat carboni negre accelera la fusió ja ja que enfosqueix la superficie blanca amb brillantor de Groenlàndia el que augmenta la quantitat absorbida per la superficie de l`illa.
L`any 1868 i 1908 però la neu  no es va congelar perquè la temperatura era baixa
És similar a portar una camiseta blanca i negre en un dia calorós , va dir l`autora de l`estudi Kaitlin Keegan que fa el doctorat a la univeristat de Darmouth (New Hampshire).

L`any 2012 on va haver-hi la fusió generalitzada els investigadors van veure que als 3100 metres o 10000 ft van veure grans estanys d`aigua superficial, aquesta fusio segons Keegan pot ser més gran a finals de segle., ja que els models climàtics preveuen que hi haurà més incendis a l`oest i que el 2100 el gel estará`totalment fos i que la meitat de gel és ara susceptible de fusió on abans no era.

Els autors van examinar la neu i el gel en sis punts en quatre punts diferents de Groenlandia  de llocs diferents i van trovar que  els últims 300 anys , Groenlandia es fongués de costa a costa únicament quan el sutge i la calor sufocant combinat.


Aquest estudi va ser publicat  el 19 de maig a les Actes de l`Acadèmia Nacional de Ciències.





http://www.livescience.com/45710-greenland-record-melt-forest-fires.html

http://www.livescience.com/45707-deeper-and-longer-greenland-canyons-higher-sea-levels-topography-video.html

http://www.youtube.com/watch?v=AbWROCU4qus




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada