diumenge, 11 de maig del 2014

TOMBA EGIPCIA PREDINASTICA / XX DINASTIA

 






 
                                      Dra Renne Friedman




S´ha trobat a Kom Al Ahmar pròxim a Edfu en el lloc d´Hierakonpolis (Necken) una tomba que data 500 anys abans del primer farao Narmer de la primera dinastía al 3100 abans de Crist, això vol dir que la mòmia té 5700 anys. L`equip ha estat dirigit per la Doctora Renne Friedman amb cooperación amb el ministerio d`Antiguitats Egipci.

Ali As Asfr cap del departament de l`antic egipci diu que l`estatua d`ivori de 32cm potser del propietari de la tomba amb barba o alguns dels deus. La persona momificada va morir molt aviat entre el 17 i 20 anys. També hi ha 10 pintes d`ivori, això com eines i armes, demostra l`apreci que sentien en aquella época pels difumts ,, aquestut  contingut podrá ajudar als arqueòlegs a compendre l`època pre-dinástica.



http://luxortimesmagazine.blogspot.com























         La Doctora Oli Aguizy i el doctor Ahmed Saied treballant al lloc





A Sakkara (Pirámide Unas) han trobat una tomba de l`imperi nou , concretament de la dinastía XX al final de la dinastía rammida (1190-1070 abans de Crist) , El descobrimet va ser fet per la universitat de El Caire . El propietari d`aqueata tomba es diu "Boser " que seria com actualmente un ministre dè asuntes exteriors. . Està al costat de la tomba dscoberta el 2010 del cap de l`exercit Phat-Mes, això volia dir que aquesta tomba podía ser d`un familiar de Phat-Mes.


Segons la doctora Oli Aguazy el cap de l`excavació la tomba conte relats dela vida d`ultratomba com el viatge d`Osiris .L`eix de la tomba va d´est a oest i medeix 12 metres de llarg i 6 metres d´amplada .
La tomba té elements de calcària representant una audiciència pública seguit d´una sala de pilars  en una mitad de cables i en la sala d`enterrament amb tres cambres decorades ab piremides de fang.
També´havia dos jerres de cerámica per dos dones "Negmet" i "Mut Ipet" .



http://www.luxortimesmagazine.blogspot.com




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada