dimecres, 21 de maig del 2014

EL MANTELL SOTA L`ANTARTIDA



         Els GPS de l`Antartida









Segons els investigadors el mantell que està a  centnars de kilometres a sota de l`Antártida , flueix molt més ràpid del que s´esperava. El gel està a uns 4,2 Kilometres o 2,6 milles .

Quan les capes del gel es reduiexen com ara per causa del canvi climàtic  la terra subjecten rebota cap amunt de matalassos solen decompromir després que la gent es fora d´ells .

Un equip internacional d`investigadors revela que les esatcions amb GPS a l`Antártida la terra sorgint cap amunt a una velocitat de fins de 15 milimetres (0.59 polzades).
Segons Gracia Nield de la universitat de Newcastle (Anglaterra) , els GPS no estén a la vora de les glaceres on es perd més gel., potser que sigui de 47 milimetres (1,85 polzades).

Els investigadors que les caracteristiques de la capa del mantell de la Terra- la regio del planeta directament per sota de l`escorça poden explicar per què aquesta recuperació està succeint tan rapidament . En concret està a 400 Kilometres , 250 milles per sota de la península Antàrtica nord la part superior del mantell es almenys 10 vegades menys resisten que la resta d l`Antártida.

El següent pas és observar els moviments horizontals causades per la disminucio de la capa de gel per aconseguir més d`una imatge en 3D com la Terra s`està deformant.

Els cientifics van posar les  troballes el 12 de maig a la revista Earth and Planetary Science Letters.



http://www.livescience.com/45654-why-antarctica-is-rising.html



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada