dimarts, 30 d’octubre del 2012

CARTAGO SACRIFICAVA NENS?

Thopet de Cartago












A Cartago hi havia un motiu funerari anomenat Tofet amb urnes que contenia les restes incinerades de milers de nadons , ara alguns investigadors sostenen que servia per enterrar els nadons i els fetus.
Tot és molt gran , a nivell de cinema però sí que era una actividad diaria i constant diu el co-autor de l`estudi Jeffrey Schwartz de la universitat de Pittsburgh (Pennsylvania-USA).
Quan els arqueologs van començar a excavar Cartago es van trobar amb urnes incinerades de milers de nadons , cabres i bens joves en un cementeri anomenat Tofet que podia haver estat més gran que un camp de futbol i va tenir nou nivells d`enterraments .
Sobre les bases dels relats historics els cientifics creien que els cartaginesos sacrificaven als nens abans de enterrar-los .Per exemple la Biblia descriu el sacrifici de nens a la deitat Baal, adorada per Cartago.
Els historiadors romans o grecs explicaven contes sagnants d`aquest periode en que sacerdots degollaven nens i els lllançaven en fosses ardents.No obstant aquest relats provenien d`els enemics de Cartago i podia ser part de la propaganda anti-Cartago dels seus enemics segons Schwartz.

El 2010 Schwartz i els seus col.legues van usar restes dentals de 540 persones per argumentar que el lloc no era principalment per sacrificis de nens , aquest estudi sortira a la revista antiquity .En el nou article , els ivestigadors citen diversos estudis anteriors per validar els seus metodes per estimar les edats infantils a partir de fragments de dents .Creuen que els fragments dentals que es troben a Tofet eran en realitat el desenvolupament de brots de dents de les mandibules dels  fetus i nadons nascuts sense vida i que no podeien haver ser sacrificats vius .Com a prova va nostrar que la meitat de les dents li faltava un signe de naixement anomenada linia neonatal .
L`estrès del naixement atura el desenvolupament de les dents dels nadons , creant una linia petita , fosca en la gemma de les dents pero la linia no es va formar fins a una o dos setmanes del naixement.

Pero hi ha cientifics que no estan d`acord Patricia Smith antropologa de la universitat hebrea de Jerusalem L`any 2011 l`equip de Smith va questionar aquests estudis de Schawartz ja que creien que la calor i la pressio generada per la cremació el que porta a una subestimació de les edats infantils .
ja que els cartiginesos no consideraven persones fins que tenien 1 o 2 anys.


http://www.archaeologica.org/NewsPage.htm  19 i 20 setembre
 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada