diumenge, 21 d’octubre del 2012

EL BUDA FET DE METEORIT ?








Una estatua feta fa 1000 anys i agafada pels nazis es la primera talla d`una figura humana feta d`un meteorit.
Amb vincles estilistics amb la cultura Bon del segle XI l`escultura representa al deu budista Vaisravana.
Tot que mideis 24 cm d`alçada pesa 10 Kilos (22 lliures).Ara l`analisi geoquimic de la universitat de Stuttgart revela que l`artefacte esta fet d' ataxite , una classe rara de meteorit de ferro amb un alt contingut de niquel.Segons el Dr Elmar Buchner l`institut de la universitat de Planetologia , va ser esculpit en un fragment del meteotir que es va estrellar a Chinga entre la frontera de Mongolia i Siberia fa uns 15000 anys.
Estilicament no es un art budista o pre-budista sino una barrega dels dos tipic de la cultura Bon del Himalaia.
Anomenat l`Iron Man l`estatua va ser portada a Alemania per una expedicio de la SS per investigar els origens de l` arrianisme al Tibet els anys 1938-1939.No se sap com exactament com l`estatua va ser trobada pero la gran esvastica tallada al centre de la figura -un antic simbol que representa la bona sort-pot haver encoratjat l`equip a agafar-la .Despres d`una col.leccio privada l`artefecte estava disponible per l`estudi despres d`una subhasta al 2009.
Els meteorits han inspirat veneracio en diverses cultures des de l`inuit de Groenlandia als pobles dels aborigens d`Australia .La pedre negre o la Kaaba (L`edifici envoltat de pelegrins musulmans durant l`Hajj) a la Meca tambe es creu que es un meteorit pedregos.

Segon l`especialista budiste Achim Beyer aquesta estatua pot ser falsa , ja que te 13 caracteristiqes que fa que sigui pseudo-tibetans. Aquestes son l`estatua te una alçada de 24 cm , la posicio de la ma alçada , com els pantalons i la barba completa en lloc de la mes prima el borrissol facila sol donar-se a una deidat tibetana o mogol . Bayer creu que la falsificacio va ser feta entre 1910 i 1970 . El tema del meteorit encara segueix en peu.



http://www.archaeologica.org/NewsPage.htm    26 28 setembre

http://www.pasthorizons.com/   28 octubre

http://sergismite.blogspot.com   TOT MITES I LLEGEDES

Categories: Buda ,25 de gener del 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada