dilluns, 8 d’octubre del 2012

RAFAEL DI SANZIO A HOLANDA








Estudi per dos angels 1517-1518

 Madonna, Gemaldegalerie Berlin

                                                     Rafael di Sanzio (1483-1520)




Al Teylers Museum de Harlem hi ha una exposició de dibuixos inedits de Rafael di Sanzio del 30 de setembre al 3 de gener del 2013 .Es la primera vegada que a Holanda hi ha una exposicio dadicada a Rafael.
En total son 90 dibuixos i algunes pintures , les obres provenen del mateix museu Teylers i del museu Albertina de Viena .Varies sales del museu estan dedicades aquesta exposicio on es pot veure la manera ue Rafael va influir als pintors joves .S`observa com funcionava el dibuix en el proces creatiu de Rafael i la seva relacio amb les pintures i els frescos .Un complet estudi multimedia amb els seus quadres mes importants completa l`experiencia sobre Rafael .
El museu Teylers es el museu mes antic d´Holanda i conte una serie de dibuixos de fama internacional amb obres maestres d`artistes holandesos i italians del segle XVII en endavant .L`adquisicio mes important del museu va ser el conjunt de 1600 dibuixos que el 1791 es va transporta des de Roma fins a Haarlem.
La col.lecio provenia de la reina Cristina de Suecia que va viure a Roma en aquest segle.
La seva col.lecio era d`obres de Miquel Angel i de 21 dibuixos de Rafael i els seus alumnes , a Holanda nomes hi ha dos dibuixos al Rijksmuseum d`Amsterdam i al museu Boijmans von Beuningen de Rotterdam.



http://www.teylersmuseum.eu



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada