dimarts, 23 d’octubre del 2012

L`ADN D´ESQUELETS I LA TUBERCULOSI


El taüt d`un miner amb las seva vagoneta


       
Al 1994 uns treballadors van trobar una cripta secreta que havia estat tapiada durant 200 anys a la ciutat del nord d`Hongria anomenada Vac, a l`interior havia 265 tauts pintats a ma apilats damunt un d`altra , en orden de grandària .Els ocupants van ser enterrats entre 1731 i 1838 a la cripta d`una església dels dominics i s´havien momificats naturalment a causa de les baixes temperatures ,l`humitat constant i la pressió de l`aigua i els encenalls de fusta incloses en els cossos de taüts , va permetre els organismes que s`assequi gradualment i conservar-los en un estat sorprenment realista.
Com reflex d`una àmplia mostre dels habitants de Vac les momies són tres monges, 30 sacerdots , l`esposa i fill del postmaster , els cirugans i el director de l`hospital de sords.
D`acors amb l`OMS prop de 1.5 milions de persones que van morir el 2010 quan 8,8 milions de casos nous reports .Al voltant de un terç de la població mundial més de 2000 milions de persones té tubercolosi latent que ha estat infectat per el bacteri però que no mostren simptomes de la malaltia.
El 89% de les mòmies amb recents nascuts fins a persones de 65 anys van tenir en algun moment tubercolosi i un 35% tenia la malaltia patien la malatia en la mort .Els ceps de tubercolosi es troben enterrades a Vac una opurtunidad única per estudiar els patògens d`una època anterior al desenvolupament dels antibiòtics  .
El descubriment de la penicil.lina i altres antibiòtics va acabar amb la tuberculosi , però l`ús excessiu i indegut de drogues han fet que aqiest bacteris poguin defensar-se dels antibiòtics.
Segons Iidiko Pap cap del departament d`antropologia del museu natural d`història natural, el seu sistema immulógic estava millor probablement millor que el nostre.Si poguéssim trobar alguns gens de seccions i descobrir perque eran més resistens a la tuberculosi que nosaltres , llavors això podria ser d`ajuda per la ciència moderna .Continuant dient que l`estudi de les mòmies podrien conduir al desenvulopament de medicaments nous de tuberculosi o al descubriment dels canvis genètics que han afectat la nostra reacció a la malaltia.
Ruth McNermey professora de biologia de Patògens i Diagnòstic de l`escola de Londres d`higiene i medicina tropical afirma que sí som capaços de precisar les àrees de l`ADN de les mòmies i veure em què es diferencien dels moderns ADN podria ajudar a entendre per què la resistència a medicaments per la tuberculosi la medicina està desenvulopant.
També s`està fent la recontrucció facial  d`una de les mòmies mes cridaneres la de la baronessa Antonia Tauber que patia tuberculosi per fer aquesta reconstrucció els experts fan una tomografia computada de la mòmia  que dòna una imatge 3D del crani .A continuació es pot transformar en un model de plàstic identica a la cara original.


http://www.pasthorizonspr.com    15 setembre


   


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada