dijous, 18 d’octubre del 2012

MESSENIA /AFRODISSIAS

          Estadi i Teatre restaurats a Messene

                 



                                                                 Propylon (Gimnas)



                                Petro Themelis





                       Les estatues trobades


                       El teatre d`Afrodisias

                       Temple d`Afrodita a Afrodisias



                                                X Messenia (A sota la paraula Greece)


La ciutat de Messinia a la regió més gran va ser fundada al 389a.c per el teba Epaminondas dos anys després que les forçes beocios havien derrotat als esportans a la batalla de Leuctra i va acabar la seva dominició al Pelopones , Messenia i Megalopolis el seu vei dos fortificacions per prevenir a Esparta de la seva hegemonia.
Els messenis havien patit molt en l`ombra d`Esparta amb segles d`esclavitud com ilotas i fins que la seva ciutat va florir , el bec i el municipi circumdant coneguts com Itome havia estat un lloc tradicional de reunió i defensa dels ilotes mesonis , es ven fer torres i portes per defensar-se dels espertans. En total 9, 5 Kilometres de muralles amb una gamma amplia de disseny exclusiu d`estructures públiques i privades incluent la gran columnata , un mercat ( Agora) , un gran teatre, nombroses temples i petites capelles ,una font monumental (ninfeu) , un gimnàs , amb el seu estadi i 150 columnes que feian repoblament del camí.
Des de fa anys el professor Petro Themelis dirigeix les excavacions crean un gran parc arqueòlogic i un museu Themelis i el seu equip encara no han trobat el temple d`Isis pero han descobert una volta , un canal subterrani ple d`estátues i altres artefectes que poden estar relacionats amb el temple d`Isis.
Les excavacions continuaran el 2013 i volen explora l`agora de la ciutat i trobat el temple d`Isis.




L`excavació en curs treballa en una dels llocs arqueòlogics mes importants de Turquia la ciutat de l`antiga Grecia Afrodisias Karacasu han posat de manifiest dos estatues sense cap.
Una de les estatues mideix 1,76 i l`altre 1,68 metres .Una de les estátues soste un rotlle a la ma esquerra i a la ma dreta esta sobre el pit . Hi ha un paquet de documents darrera del seu peu esquerra pero el dit i el cap estan trencats .La segona estàtua tampoc te cap .La seva mà dreta es tenca des de l`humer cap avall i la ma esquerra es trenca des del colze.Tambe hi ha un paquet de documents proxims a la seva ma dreta .
El professor dels Estats Units Roland Smith dirigeix les excavacions del lloc. La ciutat d`Afrodisias es un dels llocs mes visitats del pais.S`inclou en la llista mundial del patrimoni de la Unesco.



www.ancientmessene.gr


www.archaeologica.org/NewsPage.htm  23 Agost i 3 Setembre
                                                              



  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada