dissabte, 20 d’octubre del 2012

HABILS CAÇADORS DE 300000 ANYS


                                 L`ala d`un escarabat ampliat 200 vegades


                                             Ganivet de pedra


                                            Llança ben conservada



En un lloc paleilític del centre-nord d`Alemanya que l`enginy humà no es de res nou i segurament això també va passar a les espècies dels èssers humans.
Les llances i altres objectes , això com restes d´animals trobats que els usuaris eran altament qualificats i caçadors, bén adaptats al seu medi ambient -amb una capacitat que el pensament abstracte i la planificació del complex comparable a la nostra. És problable que fossin membres d`espècies Homo Heidelbergensis encara que no hi ha restes humanes trobades en aquest lloc.
El projecte està dirigit per el professor Nicholas Conard i les excavacions són supervisades per Jordi Serangeli de l`institut de Prehistòria de Tübingen (Alemanya) que ha estat donant suport a l`excavació de l`autoritat local en una mina de carbó oberta al cel a Schöningen al 2008.
Estan aplicant tècniques de diverses disciplines amb aquest establiment ben conservat.
Els ossos de grans mamifers-elefants, cavalls, rinoceronts, lleons-així com restes d`anfibis, rèptils, petxines, fins i tot escarabats i s´han conservat al lignit .Pins , avets i arbres de vern negre es conserven complets amb cons de pi igual que les fulles pol.len i llavors de flora circumdants.
Alguna de les troballes més importants dels últims tres anys s´han trobat un bufal d`aigua en el contexte dels assentaments humans, un uro gairabé conservat i un dels millors conservats d`Europa Central i diverses concentracions artefectes de pedra.
Això fa que Schöningen un lloc emocionat i punt de referència mundial no només per l`arqueologia sinó també per l`ecologia quaternaria i la investigació del clima .Un centre de recerca i museu el "Paläon" , s`obrirà el 2013 per proporcionar informació al públic sobre el treball que es realitza.




http://www.heritagedaily.com/2012/09/skilled-hunters-300000-years-ago/    17 setembre 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada