dijous, 11 d’octubre del 2012

L`ASSASSINAT DE JULI CÈSAR

                               Curia de Pompeu a Torre Largo Argentina (Roma)

 Carrer de Teatre de Pompeu
 
 Teatre i portic de Pompeu
 
 
 
 
Juli Cèsar va ser assessinat a la part dreta inferior de la curia de Pompeu.


                    Els senadors deixant el cos de Cesar , Jean Léon Gérôme (1867)




La suplica al Cesar ,Carl Theodor Von Piloty




             http://www.tarracoviva.com    16-26 Maig 2013
     





Diversos textos romans antics descriuen l`assassinat de Juli Cèsar a la Curia de Pompeya de Roma l`any 44 b.c u fet fruit del complot d`un grup de senadors per eliminar el general , que desembocaria en la formacio del segon triumvirat i al esclat final de les guerres civils.
Ara 2056 anys mes tard un equip del Consell Superior d`Investigacions Científiques d`Espanya  ha descobert el punt exacte on va ser apunyalat el militar.Una estructura de formigó de tres metres d`ample per mes de dos d`alt col.locada per ordre d`August , fill adoptiu i successor de Juli Cèsar , per condemnar l`assesinat del seu pare adoptiu va donar la clau als cientifics.
Aquesta troballa confirma que Juli Cèsar va ser apunyalat al bell mig del fons de la curia de Pompeu , mentres presidia assegut en una cadira la reunio del senat.
Actualment les restes d` aquest edifici es troban ubicats a l` area arqueologica de Torre Argentina , en ple centre històric de Roma. Antonio Monterroso del CSIC diu els textos clàssics sempre diuen que Cèsar va ser assesinat el 15 de març del 44 a.c , però  se sabia  que la curia de Pompeu on va ser mort, pero no havia proves. La curia despres va ser clausurada , un lloc que es converteria en una capella-memorial, i després es va tancar el lloc de l`assesinat amb una estructura rectangular de formigó , tampoc se sap si després va ser accesible a tothom, curiosament un lloc on passa molta gent a peu o en transport públic



http://www.csic.es


http://www.archaeologica.org/NewsPage.htm  10 octubre



http://en.wikipedia.org/wiki/Assassination_of_Julius_Caesar


http://www.tarracoviva.com    16-26 Maig 2013



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada