dilluns, 29 d’octubre del 2012

PINTURES ROMANES A CORINT /GRAN MOSAIC



                La dona de Corint

La ciutat d`Antioquia ad Cragum
               

 
 

El mosaic romà de Turquia


 

            
La tomba càmera subterrània ha estat datada estilicament al segle III,  les mesures són de 2,40m x 2, 30 m.El sostre està parcialment danyat es de volta de canó, va ser trobada en les obres de la carretera Patras-Corint.
Hi ha dos sarcògafs decorats , un del qualno es conseva bé però altre conté una imatge d`una dona jove estirada en un llit .Dins del sarcòfag havia dues urnes , una de les quals contenia un enterrament femeni.Amb grans ulls clars , cabell castany ben pentinada i a la moda i de llavis vermells és un retrat realista.Porta una arrecades d`or i els seu cos està tapat amb una manta vermella decorada amb ratlles grogues, blaves i blanques.Està dissenyat per el descans de la dona.
L`estil de l`obra es excepcional i és una reminicència dels retrats de El Fayum del segle I a.c al IIII.
La decoració de les parets continua amb diversos motius al llarg de la part inferior representa fistons de garlandes i per sobre dels ninxols (Per sostenir altres membres de la família quan van morir) hi ha arcs pintats juntament amb la imatge d`un paó que domina la banda.


Un equip d`arqueolegs de la universitat de Lincoln (Nebraska.USA) ha trobat un mosaic de 1600m2 d`obra decorativa construida durant el zenit de l`època imperial.
Es creu que es el major mosaic de la regió i demostra l`abast sorprenent i l`influencia cultural de l`imperi a la zona als segles III i IV va dir Michael Huff ,Hikson Lied professor d`historia de l` art  de UNL i director d l` excavació .Des de el 2005 l`equip d` Hoff ha estat excavades les restes de l`antiga ciutat d`Antioquia ad Cragum a la costa sud de Turquia , on Antiocos de Comagene un client rei de Roma va fundar la ciutat a la primera mitad del segle I.
L`excavació s`ha centrat en un temple del segle III imperial i un carrer de columnes plenes de botigues .Al juliol l`equip va començar a explorar el mosaic que formava part d`un bany romà.La decoració consisteix de quadrats grans cadascun ple amb diferents dissenys geometrics de colors i adorns.Segons Hoff aquest mosaic no té predecents per la seva mesura ja que només s´ha descobert un 40% de la superfície.El mig del mosaic va ser equipat amb un revistiment de marbre de 25 peus de llarg o 762 centimetres de llarg de la piscina que s´han descobert i obert al Sol.
L`altre meitat del mosaic adjacent al mosaic encara no s´ ha revalat però s`espera que contingui el mateix tipus de decoració els equip espera que l`estiu del 2013 es descobri tota l`obra.


http://www.pasthorizons.com/  14 i 18 setembre
   

http://www.heritagedaily.com/  18 setembre    Mosaic





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada