dilluns, 15 d’octubre del 2012

PIRÀMIDES DES DEL CEL 2 / LEGO I LA MOMIA














Dos complexos de possibles piràmides s´han trobat segons imatges del satel.lit Google Earth.
Un dels llocs de l`Alt Egipte a 12 kiliometres de la ciutat d`Abu Sidhum al llarg del Nil te quatre monticuls amb un altiplà de forma triangular.Situats a uns 90 Kilometres de distància els llocs contenen agrupacions inusuals de monticles .Els dos monticles més grans tenen 250 peus d` ample , amb dos monticles mes petits de 100 peus d`` ample.El complex esta disposat en una formació molt clara amb un gran monticle que s`esten en un ample 620 peus, gairabé tres vegades la grandària de la gran piramide.
Situat a uns 1, 5 milles al sud de l` antiga ciutat de Dimai , el lloc conte tres monticles més petits en una formacio molt clara molt semblant a les piramides de l`altipla de Gizeh.
Fundada al segle III a.c per el farao Ptolomeo Filadelfio II (309-246 a.c) ,Dimai va ser construida sobre un assentament neolitic , va ser important als segles II i III per ser una important ruta comercial.
Segons l`egiptoleg Nabil Semil els monticles situats a Abu Sidhum són d`una mesura similar a les piràmides de la dinastia 13.



Gracies a un ambicios projecte de conservacio l`antiga momia egipcia de cartonatge cas d`Hor un tresor poc conegut del museu Fitzwilliam de Cambridge (UK) ara esta en exhibicio despres de l`oblit .
La conservacio de la caixa de la momia se va a dur a terme amb l`assistencia del departament de la universitat d`Enginyeria qui va ajudar a construir trames enginyoses per donar suport al cas delicat durant la conservacio i una pantalla amb  montura nova utilitzan el LEGO.
La caixa de la momia va ser trobada al Ramesseum de Tebes per Quibell al Ramesseum el 1896.La cara de fusta daurada havia estat arrancada pels lladres, traien la momia.El cartonatge esta decorat amb escenes de l`inframon que es poden veure a la paret de les tombes reials dels valls reails de Luxor , la combinacio dels colors es inusual.En el recent projecte els conservadors volien formar de nou el cartonatge mitjançant l`us de l`humitat perque s`estovi i permetre que sigui manipulat .Pero l`introduccio d`aigua en aquesta materia era arriscada perque la superficie pintada es facil que es danyi per l`humitat i a mes a mes si tot el cartonatge es suavitzar inmediatament existia el perill que es vendria abaix.
El departament d`enginyeria va oferir un problema a un estudiant d`ultim any , i concretament David Knowles va donar la solucio amb el suport de la conservadora Sophie Rowe per remodelar el cartonatge poc a poc.
David va idear i fer un marc de suspendre Hor cap avall mentres que la remedolacio del cartonatge es feia.
Quan Sophie va configurar el pit i la cara i es va estabiltzar la superficie, David va dissenyar i construir un suport de visualitzacio per la caixa de la momia.Una part essencial d`aixo es el suport intern que garenteix que l`estructura no es pot contraure en el futur .Sis estructures lleugeres enginyosos petits de LEGO han estat col.locats a l` interior de la cavitat toracica.Poden ajustar mitjançant rosques de cargol i s`omplen d`escuma d`arxius on estan en contacte amb la superficie antiga , David va guanyar un premi del departament d`enginyeria.



www.archaeologica.org/NewsPage.htm  8 al 11 d`agost     Piramides

http://www.pasthorizons.com       15 setembre

http://www.fitzmuseum.com.ac.uk

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada