dimarts, 2 d’octubre del 2012

L`INTERIOR DE LA LLUNA /DISTÀNCIA DEL SOL



                            Les dos sondes GRIAL










Un cop d`ull als de la missió de la Nasa per mesurar el camp gravitacional de la Lluna s´ha vist que l`escorça de la Lluna té la mitad de gruix.

No va haver-hi sorpresa entre els cientifics en el seminari del 13 de setembre al centre astrofisic de Harvard -Smithsonian de Cambridge (Massachussets-USA) .Maria Zuber l`investigadora principal per la gravetat de la NASA i el laboratori interior (Missió GRAIL).

Va mostrar les fotografies en alta resolució fetes entre el mes de gener i juny , segons ella són tres o quatre vegades més grans en comparació amb el prospector lunar Kaguya.

El GRIAL són dos sondes que ban orbitar al voltant de la Lluna el gener del 2012 .Al març havien començat una cartografia detallada.Les dos naus intercanvien senyals de ràdio, les fluctuacions de gravació en les seves posicions relatives que després s`utilitzen per revelar petites accelarions i desaleraccions causades per variacions en el camp gravitacional de la Lluna,l´altitus mitjana era de 55 Km després es va baixar al 20 Km

Els resultats científics són tres : La primera que l`escorça de la Lluna és més prima del que es pensava ,Els geologes lunars van posar sismografs en la missió Apollo i van dir que la Lluna tenia 60 Km de gruix , després es va dir que 45 i finalment el GRAIL diu que 40Km.

La segona conclusió es que hi ha una alta correlació entre les variacions en el camp gravitacional de la Lluna i la seva tipografia,això va causar sorpresa en Zuber ja que el resultat suggereix que el camp gravitacional de la Lluna està dominada pels seus profunds cràters en lloc de l`estructura del seu interior.

La tercera conclusió que GRAIL no ha pogut confirmar algunes de les conques d´impacte més grans i antigues hipòtesis que hi ha a la superfície de la Lluna.Zuber diu que las dades de la missió primària deGRAIL estan processats i analitzats un any abans del previst.


Els astronòms han redefinat  una en les distàncies més importants de la Terra al Sol .La norma aprovada per unanimitat per la unió astronòmica internacional a Beijing la distància concteta es de 149.597.870.700 Km.

L`efecte sobre els habitants serà limitat, la Terra seguirà girant al voltant del Sol , però serà un mal de cap menys pels astrònoms ,significarà mesures més precises encara que hi hagi un canvi en els programes informàtics.




http://www.nasa.com

http://www.nature.com/






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada