dilluns, 23 de juliol del 2012

EL CLIMA DEL NORD D´EUROPA EN 2000 ANYS











Un equip internacional dirigit per la universitat Johannes Gutemburg de Mainz (Alèmania) ha dirigit una reconstrucció del clima del nord d´Europa en els darreres 2000 anys gràcies a la informació donada pels arbres (Dendracrnologia).
El grup del professor Jan Esper a l`institut de geografia del JSU ha utlitzat deu anells d´arbres mesurament de la densidat dels pins subfòssils procedents de Laponia Finlandesa a partir del 138 bc.
En aquets ambients freds els arbres es col.lapsen i cauen als llacs on es conserven durant mils d´anys.
D`aquesta manera els investigadors han estat capaços per primera vegada de demostar precisament que la tendència al llarg termini dels dos últims mil.lenis ha estat cap al refredament climàtic.
Segons el professor Esper les estimacions prèvies de temperatures històriques durant l`època romana i medieval  eran masses baixes.Aquest resultats són també significatius pel que fa a la pol´tica climàtica
ja que influirà en els canvis climàtics actuals són vistos en el contexte históric de periode càlid.

Era el clima durant l`època romana i medieval més càlid que l`actual ? y perque són aquests periodes càlids important en avaluar els canvis climàtics actuals que esten vivint.
Els científics analitzan l`evidència indirecta de la variabilitat del clima com ara el nucli de gel i els sediments oceànics i així recontruir el clima del passat.Els anells de creixements anuals dels arbres es indiquen els periodes càlids i freds del passat.
A més de las fases fredes i calentes els investigadors han vist una nova corba climàtica que no s`esperaven d`aquesta forma , Per primera vegada gràcies als anells dels arbres han vist que hi ha una tendència al refradament de -0,3º per mil.leni a causa dels canvis graduals en la posició del Sol i un augment de la distància de la Terra i el Sol.
El professor Esper afriema que aquesta xifra no pot semblar significativa , no obstant això tampoc es insignificant respecte a l`aument de menys d`un 1º de l`escalfament global.
Els nostres estudis resultats suggereixen que la reconstrucció del clima a gran escala que es mostra per el grup intergovernamental d´experts sobre el canvi climàtic (IPCC) substimen la tendència al refradament al llarg termini durant els ultims mil.lenis.Aquest estudi està a la revista nature climate change del mes de juliol


http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/category/news/page/2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada