dijous, 5 de juliol del 2012

EL TRESOR CELTA DE JERSEY (ANGLATERRA)









                     El lloc de la troballa





                    Els trobadors del tresor  Reg Mead i Richard Milers




A l`illa de Jersey (Anglaterra-Canal de la Manega)  s´han trobat unes 50000 monedes de plata i de bronze pels homes que durant 30 anys van buscar aquest tresor .Són monedes celtes del segle I b.c
Reg Mead i Richard Milers que estaven agrupades en un massis de sól.A primcipis d´any van trobar unes 60 monedes d´or algunes del segle I , van continuar la recerca fins que van trobar èl tresor principal , els arqueòlegs no creuen que el primer tresor estigui relacionat.
Les excavacions dirigides per Philip de Jersey , arqueòleg en cap de Guernsey. Els conservadors només ha revelat un grup de monedes que es va despendre del bloc principal .Esten en molt bones condicions i tots creuen que són d`Armorica , Bretanya i Normandia Moderna.
Això demostra la relació de les illes del canal i Bretanya i Normadia. Segurament el tresor es va enterrar quan Cesar estava tallant el camí cap a la Gal.lia i amaga el tresor era una mesura prudent.
Olga Pinzon curadora del museu de Jersey ha dit que és una troballa important a nivell mundial.
Segeuix dient que el fet que s´hagi excavat a nivell arquelogic ès molt important per saber com vivia aquella gent. La majoria de les monedes encara estan tancades a l`interior del bloc del sól , pesa tres quatrs de tona i ha estat eliminat en una sola peça de terra i portades a lloc segur.
Els propietaris de la terra on s´ha trobat el tresor volen que s`exhibexin al museu de Jersey , però també voles una recompensa , hi ha la llei anglesa del 1997 , però a Jersey hi ha el dret medieval, el tresor pot valer unes 10m&.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada