Monedes de Bath en 3D
Els cientifics han utilitzat una nova tecnica de raigs X per produir imatges de monedes romanes en 3D de monedes romanes que van ser correits dins de les olles o blocs de sol.
Les imatges es contrueixen a partir de milers d`escaners bidemensionals son tan clares que les monedes que les monedes individuals poden ser datades i identificades sense maltractar les monedes.
L`avantatge del nou metode -desenvolupat per una col.laboració única entre els arqueoloegs i els cicientífics del museu Britànic i la universitat de Southampton -es que significa que les monedes poden ser identificats i datar-les sense que tinguin danys.La tècnica pot accelarar enormament l`avaluació de la importància dels descobriments arqueologics i aixó dóna als arquèologs l`oportunitat d`examinar de manera virtual excavar els objectes nets.
Són tres els objectes estudiats per la universitat de Southampton:
-Una urna de cremacio que conte nou monedes que daten de l`any 282 que es troba en els Cotswold.Aquests objectes portarian mesos per excavar -amb els arquoleogs neccesiten examinar acuradament els fragments ossis i restes per extraure mes informacio del seu passat.
-Una estimació de les 30000 monedes romanes trobades a Bath que daten de l`any 270 , concretament en un bloc gran i que pesan mes de 100 Kilos.
-Un petit pot que data del segle II que es troba a l`area de Selby d`East Reading a Yorkshire.
www.archaeologica.org/NewsPage.htm 9 Juliol
www.heritagedaily.com 10 Juliol
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada