dijous, 5 de juliol del 2012

EL TRESOR D´ALEMANYA VE D´ÀSIA?















El viaducte que porta el gas de Rússia i passa per Alemanya al llarg de 440 km (225m) ha estat un gran noticia pels arqueòlegs perque s´han trobat molts jacimients
Un d´aquests va ser el mes de febrer a Gessel a la Baixa Saxonia on es van trobar 117 peces d`or que estaven apilades en una tela molt vella, la seva antiguitat es de 3300 anys a l´edat de ferro.
Segons el quimíc Robert Lehmann l`origen de l`or  està a Àsia concretament a Kazakistan, Uzebekistan o Afganistan això s´ha sabut  gràcies a l´ús de l`espectrometre de masses.
El camí anava en caravana des de les mpntanyes de la vall de l`Indus on una cultura riberenca va florir fa 3800 anys , a partir d´allà va anar en vaixell a Mesopotamia i després d`alguna manera va arribar a les planures del nord.
Aquesta teoria té detrectators que no estan d´acord com Ernest Pernincka un arqueòleg que estudia els procesos metal.lúrgics antics diu que Lehmann fa especulacions o Gregor Borg especialista en dipòsits d´or que afirma que Lehmann no té prou base  , ja que compara amb algunes poques monedes escites.
Podia haver-hi una extensa  xarxa de mines d´or , estany. coure des de l`Altai fins al Mar Aral i fa poc s´ha descobert una gran mina d´or a Armenia.El dia 13 Lehmann farà una conferència a Hannover.



http://de.wikipedia.org/wiki/Goldhort_von_Gessel

http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Goldhort_Gessel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada