diumenge, 1 de juliol de 2012

NO TO CHILDREN IN WAR¡¡¡ (ATT, NY 2012)

Noies de Colòmbia (FARC)

 Nens de la República Democràtica del Congo
                           Nena de Birmania , les nenes són un 40% dels nens-es reclutats


                        Noi de Gran Bretanya de 16 anys?


                        Any 2006 Estats Units va ser l´únic país en contra del comtrol d´armes.
El comerç d`armes cada dia és un negoci més globalitzat en el qual els comerciants aprofiten el biu legal d`alguns països provocant que les armes caiguin en mans equivocades i alimenten conflictes , violacions dels drets humans i milers de morts d´homes , dones i nens.
Fa anys que el món reclama un Tractat Internacional d´armes i arà es el moment d´aconseguir-ho.
 Del 2 al 27 de juliol a Nova York els països membres de Nacions Unides negociaran aquest acord i per això és una opurtunitat històrica  i unica per demanar als governs que :

-Cobreixi el comerç de totes les armes convencionals i no deixi fora les municions com volen alguns països.

-Cobreixi tot tipus de transfèrencies d´armes no només les vendes tambe les donacions i els préstecs

-Probeixi la transfèrencia d´armes a destinacions on hi ha el risc que siguin utilitzades per cometre violacions dels drets humans i soscavar la lluita contra la pobresa.

-Sigui legalment vinculant i obligui a registrar públicament la informació.L`us militar dels nens pot adoptar tres formes : Els nens poden predre part directament de les hostilitats (Nens Soldats), o poden ser utilitzats en funció de suport com ara carregadors , espies, missatges , miradors o esclaus saxuals, o que es poden utilitzar per treure profit polític , ja sigui com escut humans o de propaganda.
Al llarg de la història i en moltes cultures els nens-es han participat àmpliament en les campanyes militars , fins i tot aquestes práctiques suposadament eran contraries a la moral cultural.
Desde 1970 una sèrie de convenis internacionals han entrat en vigor que tracten de limitar la participació de nens en conflictes armats , però la "Coalició per acabar amb l`utilització de nens soldats" informa que la utilització de nens-es en les forçes militars i la participació activa de nens-es en conflictes armats està molt extensa.
Segons l`article 8 (2) (b) (XXVI) de l`estatut de Roma de la cort penal internacional adoptat el juliol del 1998 i que va entrar en vigor l`1 de juliol del 2002 ;"Reclutar o allistar nens-es menors de quinze anys en les forces armades nacionals o utilitzar-los per participar activament en les hostilitats
"ES UN CRIM DE GUERRA".http://www.un.org/disarmament/ATT/


http://controlarms.org

http://controlarms.org/home?lang=es

http://controlarms.org/home/fr


http://en.wikipedia.org/wiki/Military_use_of_children

http://www.child-soldiers.org

http://childrenofwarfilm.com

http://invisiblechildren.com

http://www.childrenandwar.org

http://www.warchildren.org