dijous, 19 de juliol del 2012

LA FORMACIÓ DELS PLANETES

                         La formació d`un sistema solar
    





                                    El Sol






A la revista Nature un equip dirigit per Carl Melis de la universitat de San Diego a Califòrnia ha publicat els resultats de l`observació d´una jove estrella similar al Sol.
S`anomena TyC824126521 que està situada a uns 456 anys llum ( 1 any llum són 5, 9 bilions de Km).
Al voltant de fa 10 milions d´anys l`estrella esta envoltada per un dens disc de pols en les observacions fetes abans del 2009.Les estrelles més primarenques tenen aquests discos de pols dels quals els planetes es creu que es formen més tard tal com ho van fer més tard el nostre sistema solar fa 4500 milions d`anys.

Però l`estudi ha vist la desaparició en només de dos anys de l`excés de radiació infrarroja de l`estrella és molt ràpid .Segons Margaret Moerchen de la universitat de Leiden (Holanda) aquesta caiguda de la brillantor representa una etapa de formació terrestre del planeta que es produeix tan rapidament que no ha estat posible veure-ho.

La formació dels planetes pot explicar la sotada desaparició del disc de pols que envolta la Terra.
Moerchen creu que una explicació es el model de cascades en col.lisió en què els grans de pols unides gravitacionalment experimentant col.lisions succesives de formació de craters o destructiva per complet que pot fer grans petits i ser expulsats del sistema.
L`estrella serà estudiada en els proxims vint anys per veure si ha núvol de pols o veure les noves formes de les col.lisions dels planetes al voltant de l`estrella jove TyC8241265

 
 
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada