divendres, 13 de juliol del 2012

SLIASTHORP: LA CIUTAT DELS VIKINGS

Materials trobats a les excavacions
              



                   Un amulet com el martell de Thor




                                          El lloc de Sliasthorp i les excavacions



                    Drakkar Viking


Sliasthorp està al costat d´Hedeby




Sliasthorp,el centre ocult dels reis danesos pot haver aparèixer al nord d´Alemanya .Els arqueòlegs han trobat 200 cases i munts d´armes.
D`acord amb els textos el segle vuitè va servir com centre de poder dels primers reis escandinaus.
Els historiadors havien en posat en dubte si Sliasthorp existia , però segons el professor Andres Dobat de la universitat d´Aarhus (Dinamarca) la trobada de 200 cases i de peces de vidre , joies, destrals , puntes de fletxa vol dir que era una ciutat de l`elit dels vikings i que era un cente estratègic militar. Per dos raons principals: Estava a la vora de la fortificació de Dannevirke on els guerrers de rei Godofred que segurament va fundar Sliasthorp podien anar si eran atacats ja que estaven en la frontera de l`imperi de Carlomany.
La segona raó que en la badia del riu Schiel els vaixells vikings podian transportar aliments a la ciutat.
Els arqueòlegs creuen que la ciutat té una mesura de 14 camps de futbol , més petita que la gran ciutat de Hedeby que era la ciutat on vivia la majoria de la gent, fundada un segle més tard. Basat en l`estil industrial i l`estil de l`edifici les cases només s´utilitzaven en una part de l`any vivien 100 o 1000 persones.Els historiadors han debatut si les ciutats dels Vikings eran fundades pels comerciants o per els governants segurament Sliasthorp va ser fundada per el rei Godofred , es pot dir que Sliasthorp com Hedeby són les precursores de les ciutats de la Hansa com Lubeck o Hamburg.



http://sciencenordic.com/legendary-viking-town-unearthed




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada