dilluns, 16 de juliol del 2012

ELS PRIMERS HUMANS VAN ARRIBAR A ARÀBIA






 

La primera Eva Negra de la humanitat



S´han trobat eines de  pedra de fa 63000 anys que podien pertanyer al primers homo sapiens que venien de l`Àfrica o potser dels Neandrethals.
L`expansió dels humans fora de l`Àfrica és un dels temes més debatuts en la prehistòria.
Un grup d`arqueòlegs dirigits per la professora Anne Delagnes de la universitat de Burdeos (França) han trobat aquestes eines al lloc de l`Iemen Shi`Bat Dihya situat en una vall (Wadi Sudud) que connecta les terres altes de l`Iemen amb les planes costaneres del Mar Roig.
S´ha suggerit que els primers humans van venir a la peninsula Arabiga portant els seus utensilis
fins ara no s´habia descubert cap indici d`això.
La troballa es de 5488 artefectes de pedra , fulles i escates punxegudes de gairebé d`una polzada o més , així com els ossos de 97 animals , vaques en la seva majoria , cavalls , porcs i porcs espins.
Els responsables de l`excavació s´han sorprés de trobar aquests artefactes a 75 milles o 100 Km de la costa . Segons diu l`estudi ; L`adaptació dels ocupant de Wadi Sudud a un ambient àrid de manera significativa els matisos de determinisme ambiental inherent gairebé a tots els models de poblament del sud d´Aràbia, amb zones que eran com ninxols ecologics on havia aigua i aptes pel poblament .
En el futur es veurà si van ser els primers homo sapiens o els neanderthals.



http://archaeologica.org/NewsPage.htm   8 Juliol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada